Стари шор 114
ЈКП "ВОДОВОД" СРЕМСКА МИТРОВИЦА
vodovodsm_pr@mts.rs
022 / 611 - 976

Рачун инфо

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ДЕТАЉНО ИСПИРАЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ

14. novembra 2022.
У току су припреме за испирање цевовода којим се до потрошача у јавном систему водоснабдевања, допрема вода за пиће.

Реч је о редовним планираним активностима које се предузимају са циљем да се обезбеди одговарајући квалитет воде за пиће како би она и даље била потпуно безбедна за употребу. За митровачки „Водовод“ то је један од најважнијих задатака до краја ове календарске године. Извођење радова планира се за среду, 23.новембар 2022.

________________________________________________________________________

Превентивне мере којима се вода за пиће штити од евентуалних нечистоћа и замућења, део су редовних активности током године, пре свега у склопу секцијског испирања цевовода на крајевима мреже.

Овога пута, у једном дану тај посао ће обухватити целокупну мрежу која је дуга близу 400 км. Познато је да је наша дистрибутивна мрежа веома стара и да то у погледу одржавања представља велики проблем. Испирање мреже је због тога веома важно, како би се вода ослободила примеса нечистоћа ( хидроксида гвожђа и мангана ), а који се временом таложе на дну цеви. Услед промене притиска у цевоводу, те нечистоће могу да проузрокују замућење воде, нарочито у ситуацијама због којих је неопходно затварање линије водоснабдевања.

Планирани радови на испирању цевовода допринеће одржавању здравствене исправности воде, у складу са важећим Правилником о хигијенској исправности воде за пиће, а која је на подручју града Сремска Митровица, и даље једна од најбољих у нашој земљи.

Овом приликом скрећемо пажњу корисницима водоснабдевања да ће испирање водоводне мреже бити у среду 23. новембра 2022. у времену од 8 до 14 сати. У том периоду сви потрошачи, прикључени на јавни систем водоснабдевања – у Сремској Митровици и 17 насељених места остаће без воде.

Неопходно је да потрошачи претходно припреме залихе воде за пиће и основне потребе.

Након завршетка радова и поновног успостављања водоснабдевања може да дође до замућења воде,па је потребно испустити воду из славине, до појаве чисте воде.