NOVI PUT, A ISPOD PUTA NOVA MREŽA

U toku je realizacija  projekta rekonstrukcije Ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici kojom je predviđeno uklanjanje trotoara, zamena vodovodne instalacije, postavljanje gasne instalacije i atmosferske kanalizacije. Nakon toga će biti urađen potpuno novi trotoar, kao i sama saobraćajnica.

Nakon  uklanjanja trotoara, biće omogućen  pristup i radnicima JKP Vodovod, koji spremno dočekuju svoj deo posla. Reč je o rekonstrukciji distributivne mreže u dužini od 1,5 kilometara. U pojedinim delovima ulice biće povećan prečnik vodovodnih cevi kako bi snabdevanje vodom u ovom delu naseljenog mesta bilo što kvalitetnije.

„Iz Mačvanske Mitrovice vod ide prema Salašu Noćajskom i Noćaju, a s obzirom na činjenicu da se sve veći broj domaćinstava priključuje na vodovodnu mrežu, može doći do problema sa slabim pritiskom. Kako se to ne bi dešavalo, a i sa ciljem da cevi koje su dotrajale zamenimo novim, priključili smo se projektu. Procenjena vrednost ovih radova radova je oko 10 miliona dinara”, rekao je v.d. direktora JKP „Vodovod“ Borislav Babić.

On je podsetio da će radovi obuhvatiti i rekonstrukciju atmosferske kanalizacije, te da će tako biti rešeni višegodišnji problemi stanovnika Ulice Mačvanski kej i u tom pogledu.