VUK IVIĆ NAPISAO NAJBOLJI RAD O VODI

Na Svetski dan voda, 22.mart, sremskomitrovački „Vodovod“ dodelio je nagrade najuspešnijim učenicima od 5 do 8. razreda osnovnih škola koji su učestvovali na konkursu za najbolji literarni rad o temi „VODA ZA SVE“. Na adresu „Vodovoda“ pristiglo je oko 80 radova. Komisija koju su činili Slađana Milenković, doktor književnih nauka, Branislav Veselinović, profesor srpskog jezika i književnosti i Ljiljana Janković, PR JKP“Vodovod“, odlučili su da I nagradu ( lap top računar ) dobije Vuk Ivić, učenik VIII 2 OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ Sremska Mitrovica. Drugo mesto i digitalni foto aparat osvojila je Nataša Lužajić, učenica VIII razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos, a treće– Luka Antonijević, učenik VII 2 OŠ „Jovan Popović“ Sremska Mitrovica koji je nagrađen enciklopedijom.

Učeničke radove komisija je ocenila kao veoma dobre i sadržajne, a nagrađeni su  kroz veštinu lepog pisanja najbolje odgovorili zadatoj temi.Dr Slađana Milenković, predsednica komisije pohvalila je „Vodovod“ kao jedno od retkih preduzeća koji na ovaj način stimulišu učenike da pišu i nagrađuje ih za uložen trud vrednim nagradama.

Nagrade su uručili Saša Bugadžija, direktor i Vesna Vladisavljević, tehnički direktor JKP“Vodovod“. Direktor Bugadžija je tom prilikom naglasio da ovo preduzeće pored svog primarnog posla da redovno snabdeva potrošače pijaćom vodom, veliku pažnju posvećuje edukaciji dece školskog uzrasta o značaju vode i njenoj pravilnoj upotrebi.

“U tom smislu imamo dobru saradnju sa većinom osnovnih i srednjih škola. I prethodnih godina smo organizovali brojne manifestacije i programe sa ciljem da podstaknemo kod učenika razvoj svesti o potrebi racionalne potrošnje i stalne brige o zaštiti vodnih resursa. I ovi literarni  radovi koje su napisali učenici iz gotovo svih škola pokazuju da i od najmlađih možemo mnogo toga da naučimo“, rekao je direktor Bugadžija i zahvalio svima koji su učestvovali na komkursu.

U programu koji je održan u Biblioteci „Gligorije Vozarović“, nastupila je Nikolina Bjelaković, violina, učenica IV razreda osnovne Muzičke škole „Petar Krančević“.Tom prilikom prisutnim učenicima, profesorima i direktorima škola najavljena je promocija  edukativnog filma „VODA ZA SVE“ koji se može koristiti u nastavi, a čiji sadržaj upućuje na načine kako da sačuvamo kvalitet i količine vode.