VODA ZA SVE

Povodom obeležavanja 22.marta, Svetskog dana voda sremskomitrovački „Vodovod“ raspisao je konkurs za najbolji literarni rad o temi „VODA ZA SVE“, za učenike osnovnih škola ( uzrast od 5 do 8. razreda ).

Konkurs je otvoren od 6.februara do 29. februara 2012. godine. Najbolji radovi biće nagrađeni: treće mesto – enciklopedijom, drugo mesto – digitalnim foto aparatom i prvo mesto – lap top računarom. Svečana dodela nagrada, uz odgovarajući program, biće organizovana u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ 22. marta 2012. godine.

Poznato je da planeta na kojoj živimo trenutno raspolaže dovoljnim količinama vode. Međutim, stižu nam upozorenja da samo adekvatnom zaštitom i racionalnom potrošnjom možemo sačuvati ovaj važan prirodni resurs i za budućnost. S tim  vezi ova svojevrsna akcija ima za cilj da se i ovom delu školske populacije ukaže na potrebu da o vodi moramo brinuti, da je moramo štedeti i čuvati.

„Vodovod“ svake godine nizom aktivnosti obeležava Svetski dan voda. Ove godine naša pažnja usmerena je ka školskoj populaciji, tačnije ka učenicima od 5 do 8.razreda osnovnih škola. Želimo da kroz formu literarnog stvaralaštva podstaknemo razvoj njihove svesti o važnosti očuvanja vodnih resursa. To znači da se moramo odgovornije ponašati kada je reč o racionalnom korišćenju vode i njenoj zaštiti. Nadamo se da će i lepe i vredne nagrade koje smo pripremili za najuspešnije motivisati naše đake da učestvuju na konkursu“, kaže Ljiljana Janković, referent za odnose s javnošću JKP“Vodovod“.