IMA JOŠ POŠTENIH LJUDI

Miloš Sekulić iz Sremske Mitrovice je prilikom poljoprivrednih radova na svojoj njivi na periferiji grada pronašao pet poklopaca sa šahtova vodovodne mreže. Odmah je prekinuo oranje i otišao do najbliže kuće kako bi o tome telefonom obavestio JKP“Vodovod“. Ovaj pošten i skroman čovek kaže da je uradio nešto što bi trebao svako da uradi u sličnoj situaciji i ne smatra to posebnim događajem.

Inače, sremskomitrovački „Vodovod“ se godinama suočava sa krađom poklopaca i rešetki sa šahtova atmosferske kanalizacije i vodovodne mreže. Ovo je prvi put da je neko prijavio nalaženje poklopaca i zato su u našem preduzeću obradovani gestom Miloša Sekulića. On je zaista učinio jedno dobro delo u vremenu kada ih je sve manje.

„Ovom prilikom podsećamo na dugogodišnji problem krađe poklopaca. Tokom jedne godine u proseku nestane oko 50 poklopaca. Njihova nabavna vrednost je između 6 i 10 000 dinara i jasno je da naše preduzeće zbog toga trpi materijalnu štetu. Međutim, mnogo je veći problem što nezaštićeni šahtovi najozbiljnije ugrožavaju bezbednost građana, dece, učesnika u saobraćaju itd. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji prijave nestanak poklopaca, a naročito Milošu koji je javio da ih je našao. On će biti adekvatno nagrađen. Verujemo da ovaj dobronamerni i savesni čovek neće ostati usamljen primer“, reči su Ljiljane Janković, PR JKP“Vodovod“.