ZNANJE I STRUČNOST NA CENI

Polovinom avgusta ove godine radnici sremskomitrovačkog “Vodovoda” boravili su u Boru na poziv tamošnjeg “Vodovoda” kako bi pomogli prilikom početka snimanja stanja gubitaka vode u Boru, u okviru projekta Inter-institucionalna profesionalna mreža u sektoru voda Srbije. S obzirom da je mitrovački “Vodovod” jedan od retkih u zemlji koji poseduje neophodnu opremu , kao i značajno iskustvo u tom važnom segmentu rada, ova pomoć je ocenjena kao velikodušan čin našeg “Vodovoda”. Na period od 5 dana ustupljeni su vozilo, oprema za aktivnu kontrolu gubitaka i tim od troje ljudi kako bi podržali napore kolega iz istočne Srbije. Ovakav pristup problemu saniranja gubitaka značajno je doprineo popularizaciji saradnje između vodovoda i opština u Srbiji, ali je u isto vreme značajno unapredio iskustvo i znanje tima za kontrolu gubitaka vode iz Sremske Mitrovice.

Nadležni u borskom “Vodovodu” su nakon obavljenog posla uputili sve pohvale radnicima mitrovačkog “Vodovoda” – Branislavu Bjelakoviću, Radenku Raševiću i inžinjeru Stevici Dragojloviću koji su obavili obuku njihovih radnika. Sem zavidnog nivoa znanja koja poseduju, u tom “Vodovodu” posebno napominju da su naši radnici bili na raspolaganju za sva merenja i mimo audita.

Audit gubitaka vode je organizovan kroz partnerstvo operatora voda koje je podržano međuopštinskim sporazumom na nivou istočne Srbije. Cilj Mreže je da okupi što veći broj stručnjaka iz lokalnih samouprava i komunalnih preduzeća koji se posredno ili neposredno bave vodama, a kako bi se u multidisciplinarnom okruženju pokrenule teme koje se odnose na različite aspekte upravljanja vodama (ekološke, društvene, ekonomske, pravne, administrativne, strateške, bezbednosne, sanitarne, socijalne i dr.).Vrednujući značaj ovog projekta ubuduće će i JKP “Vodovod” Sremska Mitrovica aktivno učestvovati u radu Mreže u sektoru voda Srbije.