NOVE POTVRDE ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI VODE

Voda za piće u Sremskoj Mitrovici i naseljenim mestima opštine ne sadrži toksične materije, potpuno je bezbedna i sigurna za upotrebu. Poslednje potvrde ovih konstatacija stižu iz laboratorije JKP „Vodovod“ i Gradskog Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici.

Na osnovu rezultata ispitivanja analiziranih fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara, voda za piće ODGOVARA Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode ( u pogledu sadržaja amonijaka, nitrita, nitrata, mangana, gvožđa i hlorida, kao i u pogledu mirisa, boje, mutnoće, oksidabilnosti, elektrolitičke provodljivosti i PH vrednosti ).Na osnovu stručnog razmatranja , podataka o vodo-objektu i rezultata laboratorijskih analiza, uzorci vode iz distributivne mreže javnog vodosnabdevanja su HIGIJENSKI ISPRAVNI. 

Od početka 2011. godine interna laboratorija „Vodovoda“ obradila je 2140 uzoraka, Gradski Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici – 240, dok je analize većeg obima – njih 40, uradio Institut za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu.

Ovakvi rezultati nisu slučajni. Svesni odgovornosti koju u pogledu zaštite ljudskog zdravlja ima kvalitet vode, nadležni u „Vodovodu“ insistiraju na konstantnom praćenju i unapređenju svih segmenata prerade sirove vode. „Naša je obaveza da osiguramo adekvatan tehnološki proces prerade i dezinfekciju vode i mi vrlo ozbiljno pristupamo tom zadatku.  Ako vodu posmatramo kao najkontrolisaniji proizvod koji ima široku primenu u svim delatnostima i ako analize stručnih akreditovanih zdravstvenih institucija pokazuju njenu higijensku ispravnost, onda sa posebnim zadovoljstvom i odgovorno možemo da kažemo da Mitrovčani piju vodu koja je po svojim karakteristikama među najboljima u zemlji“, reči su Vesne Vladisavljević, tehničke direktorke JKP“Vodovod“ Sremska Mitrovica.