ZA BOLJE VODOSNABDEVANJE

U okviru planiranih radova za ovu godinu JKP „Vodovod“ nedavno je otvorilo gradilište u Mačvanskoj Mitrovici. Ekipe RJ „Izgradnja i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže“ locirane su u ulicama Josipa Gasa, Živomira Obradovića i Braće Gerlić. Reč je o rekonstrukciji vodovodne mreže u ukupnoj dužini oko 500 m, zahvaljujući kojoj će 50-tak domaćinstava tog dela Mačvanske Mitrovice imati pouzdaniju isporuku pijaće vode. To podrazumeva kontinuirano vodosnabdevanje uz odgovarajući pritisak u mreži. U Gasovoj i Obradovićevoj ulici već je zamenjen stari cevovod novim polietilenskim prečnika 63 mm i jedan dovodni, prečnika 110 mm. U sklopu tog posla izrađeno je i jedno novo čvorno mesto. Ove nedelje počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Braće Gerlić, uz rekonstrukciju kućnih priključaka. Radovi će trajati 10-tak dana, a za to vreme mogući su kraći, povremeni zastoji u isporuci vode. Novac za realizaciju ovog projekta obezbeđen je iz kase „Vodovoda“.

Vesna Vladisavljević, tehnička direktorka JKP „Vodovod“ rekla je prilikom obilaska gradilišta da je nakon izgradnje kanalizacione mreže bilo neophodno uraditi i rekonstrukciju vodovodne mreže kako bi se stvorili odgovarajući tehnički uslovi za normalno funkcionisanje vodovodne infrastrukture. „Na ovaj način rešen je i problem čestih kvarova usled dotrajalosti cevovoda i sigurni smo da će meštani ove tri ulice sada imati daleko kvalitetnije vodosnabdevanje“, kazala je direktorka Vladisavljević.

Zoran Miščević, zamenik predsednika Skupštine Grada Sremska Mitrovica naglasio je da su stanovnici ovih ulica u prethodnom periodu imali mnogo problema sa septičkim jamama i privremenom vodovodnom mrežom za vreme izgradnje kanalizacije. „Zahvaljujući „Vodovodu“ i lokalnoj samoupravi ti nedostaci su eliminisani. Naša je obaveza da radimo na stvaranju boljih uslova života naših građana, a realizacijom ovakvih projekata upravo to i postižemo“, zaključio je Miščević.