NA DOBROM GLASU

Da je stara narodna izreka „Dobar glas daleko se čuje“ istinita, potvrđuje i primer radnika JKP“Vodovod“ zaduženih za pronalaženja kvarova na distributivnoj mreži. Nakon uspešno obavljenog posla u Boru i Kladovu tokom leta, usledili su pozivi i za druga mesta, gde lokalni „Vodovodi“ nisu mogli da reše probleme velikih curenja.

Tako su radnici u sektoru detektovanja kvarova i merenja parametara distributivne mreže u proteklom periodu uspešno otkrili kvarove i sprečili velike gubitke na magistralnom cevovodu u Rumi, zatim u mestu Grabovo u Opštini Beočin, Novim Karlovcima, Žarkovcima, Vrdniku, Šidu, Šapcu, Zrenjaninu, kao i na više lokacija u Novom Sadu. Kolege iz novosadskog “Vodovoda” takođe redovno daju preporuku za sremskomitrovačke majstore u situacijama kada oni nisu u mogućnosti da reše problem.

Znanje i sada već značajno iskustvo odlične su reference za ekipu koju čine Branislav Bjelaković,Radenko Rašević, Stevan Tedić i inžinjer Stevica Dragojlović. Novi poslovi novi su izazovi za ove radnike kojima rešavanje svakog problema predstavlja priliku za usavršavanje. Oni kažu da je suština korišćenja ovih aparata otklanjanje velikih kvarova kojima se eliminišu nedostaci u  vodosnabdevanju za veliki broj ljudi. Istovremeno, sanacija gubitaka ima I značajan finansijski efekat I za domaćinstva I za “Vodovode” kao preduzeća.

“Takav pristup poslu i spremnost na saradnju  jedna je od bitnih karakteristika poslovanja našeg preduzeća. Mi smo jedno od retkih Vodovoda u zemlji koje poseduje neophodnu opremu, dobijenu u okviru I faze KfW programa. Reč je o detektorima metalnih instalacija, logerima pritiska,geofonu, mobilnim meračima protoka, korelatorima.Zahvaljujući toj aparaturi moguće je prikupiti podatke o stanju vodovodne mreže , kako bi se sistemom ekonomičnije I efikasnije upravljalo. Prilikom prijave na konkurs za dobijanje donacije postojala je jasna vizija o neophodnosti posedovanja ovakve opreme kako bi se gubici sveli na najmanju moguću meru. To se u praksi pokazalo kao dobra odluka”, kaže Vesna Vladisavljević, tehnička direktorka JKP”Vodovod” Sremska Mitrovica.