ČALMA SE PRIKLJUČUJE NA JAVNI SISTEM VODOSNABDEVANJA

 

Sremska Mitrovica – Seosko naselje Čalma biće priključeno na gradski vodovod. Sredstva za ove radove obezbedili su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo APV.

Povodom početka radova na priključenju vodovodne mreže u Čalmi na gradski vodovod to selo su obišli predstavnici  resorne gradske uprave i izvođača radova. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo APV odobrio je Gradu Sremska Mitrovica sredstva u iznosu od 10,2 miliona dinara za radove na izradnji vodovodne mreže od crpne stanice Manđelos do crpne stanice Čalma. Izvođač radova je JKP „Vodovod“.

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu izjavio je: “Ideja je da se ovim sredstvima uradi spajanje vodovodne mreže Čalma sa gradskom vodovodnom mrežom i u perspektivi je spajanje nasljenih mesta Čalma i Divoš. Ovi poslovi biće povereni JKP ‘Vodovod’ i očekujem da će u najbržem vremenskom periodu biti i izvedeni.”

Borislav Babić, direktor JKP „Vodovod“ ističe da su im odobrena sredstva iz Pokrajine za spajanje Čalme na gradski vodovod i dodaje: “Čalma i Divoš su dva mesta koja imaju svoje vodosnabdevanje i u letnjem periodu dolazi do problema zato što kapacitet tih bunara nije dovoljno veliki i ljudi ostaju bez vode. Da bismo rešili ovaj problem prvo ćemo da spojimo Čalmu na gradski vodovod i da obezbedimo kvalitetno vodosnabdevanje, zatim ćemo da produžimo taj vod i do Divoša i time reštiti probleme u oba sela.”

Tokom radova neće biti prekidano vodosnabdevanje potrošača, kaže Babić, jer će iz pravca Manđelosa dovoditi vodu u Čalmu, a početak radova očekuje se za oko dva meseca. Nakon priključenja Čalme na gradsku vodovodnu mrežu isti radovi mogući su i u Divošu, tek naredne godine. U Divošu je urađen bunar početkom ove godine i ima duplo veći kapacitet nego stari, pa nadležni očekuju manje problema tokom leta.

Ukupna vrednost radova u Čalmi iznosi 15,7 miliona dinara, od čega je 10,2 miliona finansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

IZVOR: Sirmiuminfo