USKORO VODA IZ NOVOG BUNARA U DIVOŠU

Završne radove na bušenju novog bunara u Divošu danas je obišao Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice. Borislav Babić, v.d. direktora JKP Vodovod i predstavnik izvođača radova su ga tom prilikom upoznali sa tehničkim detaljima posla i onim što sledi u narednom periodu.

Polovinom novembra u Divošu je ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, iznad granica propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće (sl.list SRJ br.42/98 i 44/99). Mladen Malešević, predsednik Saveta MZ Divoš je u izjavi za medije rekao da su odmah preduzete sve neophodne mere kako bi meštani Divoša imali tehničku vodu za svakodnevnu upotrebu, kao i vodu za piće koja stiže iz cisterni.Tom prilikom se posebno zahvalio Gradu Sremska Mitrovica, komunalnim preduzećima Vodovodu i Komunalijama, kao i Vatrogasnoj službi.

Kako je brzom intervencijom ustanovljeno, reč je o oštećenju bunara B 1 u Divošu, što je dovelo do narušavanja kvaliteta vode za piće.Taj bunar je izgrađen  1994.godine i jedino je izvorište za vodosnabdevanje sela. U cilju rešavanja ovog problema naloženo je hitno bušenje novog bunara na već postojećoj lokaciji. Sve pripremne radnje su završene u najkraćem mogućem roku. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabran je izvođač radova – „Hidrogeocentar“ Leštane i odmah se krenulo u realizaciju posla. „Najpre je odrađeno istražno bušenje. Dubina bunara je 160 m. Trenutno se postavlja bunarska oprema – cevi i filteri,nakon čega sledi ispiranje i povezivanje bunara na vodovodni sistem“, rekao je Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Nakon obilaska radova Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice je izjavio da se novim bunarom rešava problem vodosnabdevanja u Divošu, nakon vanrednog događaja koji se desio urušavanjem starog bunara. „Ovo je pokazalo da je potrebno da razmišljamo o povezivanju Čalme i Divoša na javni sistem vodosnabdevanja“, zaključio je gradonačelnik.

Prema planu posao bi mogao biti završen početkom naredne godine, najverovatnije do Božića. Ukupna vrednost nabavke iznosi oko  4.000.000,00 dinara, a sredstva su  obezbeđena iz sopstvenih prihoda “Vodovoda”.