USPEH – REZULTAT RADA

Menadžment  JKP“Vodovod“ kontinuirano prati zahteve svojih potrošača i unapređenjem rada i poslovanja dolazi do optimalnih rešenja koja su u interesu i korisnika i preduzeća. U skladu sa strategijom razvoja grada radi se na poboljšanju kvaliteta vodosnabdevanja i održavanja vodovodne i kanalizacione mreže. Po kvalitetu vode za piće sremskomitrovački „Vodovod“ je i dalje visoko rangiran. Poverenje potrošača raste o čemu svedoči i zadavoljovajuća naplata potraživanja. Sve to rezultiralo je dobijanjem Sertifikata kojim je od strane Centra za ekonomske analize „Vodovod“ svrstan u najuspešnije firme u Srbiji.

NOVI CEVOVODI, ŠAHTOVI, PRIKLJUČCI…

Dva značajna posla u domenu  komunalne infrastrukture „Vodovod“ je uspešno završio u proteklom periodu. Radovima na vodovodnim instalacijama obuhvaćene su dve važne lokacije u užem centru grada. U prolazu Zeleno drvo rekonstruisana je vodovodna mreža i fekalna kanalizacija i izgrađena atmosferska kanalizacija .Najveći posao ove godine završen je u Ulici Kralja Petra I u sklopu revitalizacije putne infrastrukture.U planiranom vremenu i po najvišim standardima urađena je rekonstrukcija vodovodne mreže.Istovremeno, rekonstruisani su i kućni priključci vodovoda i izrađeni kanalizacioni priključci za preko 70 korisnika.

„Za nas je najvažnije da smo u toku radova maksimalno iskoristili sve materijalne i ljudske resurse. Velikim zalaganjem naših radnika uspeli smo da u predviđenom vremenu i kvalitetno završimo veliki posao koji nam je poveren. Zahvaljujemo i potrošačima u tom delu grada na razumevanju i strpljenju zbog povremenih zastoja u isporuci vode koji su zbog prirode posla bili neizbežni“, kaže Saša Bugadžija, direktor JKP“Vodovod“ Sremska Mitrovica.

DA GRAD NE PLIVA

Neposredno pred početak majskih poplava nabavljeno je novo radno vozilo – cisterna namenjena crpljenju otpadnih voda i odgušenju cevovoda. Prema rečima direktora Bugadžije,postojeća cisterna koja je u upotrebi već duže vreme nije bila dovoljna za efikasno rešavanje svakodnevnih problema.”Vatreno krštenje” cisterna je imala upravo u vreme vanrednog stanja i pokazalo se da je nabavka tog vozila, plaćena iz kase “Vodovoda”, bila itekako opravdana. Problemi koji mogu da nastanu usled obilnih padavina, a koje su postale veoma česte, sada će biti efikasnije rešavani.Uz postojeće vozilo koje je angažovano na odgušenju fekalne kanalizacije, radom nove cisterne omogućeno je kvalitetnije održavanje kompletnog kanalizacionog  sistema u gradu.

Pored ove osnovne namene, cisterna se koristi i za crpljenje septičkih jama.Tako građani koji nisu priključeni na kanalizacioni sistem mogu da reše problem odvođenja otpadnih voda, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama.

VODA ZA PIĆE ISPRAVNA

Za razliku od drugih sredina u Srbiji gde  ispravnost vode za piće predstavlja sve češći problem, Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu. “Voda ( sirova, u procesu prerade i u distributivnom sistemu) svakodnevno podleže kontroli kvaliteta kroz analize uzoraka u laboratoriji gradskog Vodovoda. Kontrolu kvaliteta  vode rade i Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici i Institut za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu. Higijenska ispravnost potvrđena je po svim parametrima koje propisuje Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće, te je ona potpuno bezbedna za upotrebu.

DUG NA VIŠE RATA

Naplata potraživanja u JKP“Vodovod“ Sremska Mitrovica je na zadovoljavajućem nivou i trenutno iznosi oko 94%.  U odnosu na prethodne godine, poboljšana je situacija u naplati kod pravnih lica, dok je u kategoriji domaćinstva standardno dobra.

Ukoliko potrošači imaju dug veći od 3 000 dinara, šalju se opomene pred isključenje. Kako ne bi dolazilo do samog isključenja sa mreže  “Vodovod“ građanima i preduzećima daje mogućnost plaćanja duga u više mesečnih rata.Sa računom za septembar poslate su opomene i potrošačima koji duguju više od 1000 dinara, a nisu imali uplate duže od 5 meseci. Iznos duga može se platiti u tri mesečne rate, do kraja ove godine.

DRUGI O SREMSKOMITROVAČKOM “VODOVODU”

Centar za ekonomske analize iz Beograda početkom ove godine uvrstio je JKP“Vodovod“ u najuspešnije firme u Srbiji u 2013/2014.godini. Na osnovu sprovedenog istraživanja poslovanja privrednih subjekata u celoj Srbiji i stručnih analiza tim stručnjaka ovog Centra izdvojio je “Vodovod” u Sremskoj Mitrovici kao preduzeće koje se može pohvaliti uspešnim poslovanjem.U  preduzeću kažu da je to još jedna potvrda uspešnog rada i domaćinskog  poslovanja.