OBNAVLJANJE VODOVODNE MREŽE

Ulice Pivarska, Vodna i Kuzminska uskoro će dobiti novu vodovodnu mrežu u ukupnoj dužini oko 500m. Reč je o rekonstrukciji distributivne mreže kojom se stari azbest-cementni cevovod zamenjuje novim od kvalitetnijeg materijala – polietilena. Istovremeno, radovi obuhvataju rekonstrukciju postojećeg čvorišta, kao i izradu jednog novog sa ugradnjom ventila i druge opreme neophodne za nesmetano snabdevanje vodom. Obnovljene kućne priključke dobiće i 25 domaćinstava u tom delu grada.

U Pivarskoj ulici biće postavljeni cevovodi prečnika 250 i 100mm u dužini od 120m, u Vodnoj – prečnika 200mm, dužine  oko 100m, dok će  Kuzminska ulica dobiti nov cevovod Fi 100 u dužini od oko 200m.

Uz rekonstrukciju vodovodne mreže koja je u Zmaj Jovinoj ulici završena prošle godine, ovim će biti kompletirani radovi u sklopu raskrnice koju čine ulice Zmaj Jovina, Pivarska, Vodna i Kuzminska. Inače, radovi se izvode u okviru revitalizacije putne infrastrukture na pomenutoj lokaciji. Predračunska vrednost posla je oko 4 miliona dinara. Kako je planirano, radovi bi trebalo da budu završeni tokom oktobra meseca.

Unapređenje komunalne infrastrukture u sklopu ovakvih projekata primer je dobre prakse da se poradi i na zameni podzemnih vodovodnih instalacija. Novi cevovodi, čvorna mesta i priključci ubuduće će garantovati potrošačima u tom delu grada kvalitetnije vodosnabdevanje.To praktično znači smanjenu mogućnost pojave kvarova, vreme neophodno za intervenciju, a samim tim i nesmetanu isporuku vode.U interesu je i „Vodovoda“ i korisnika da se vodovodna mreža obnavlja sukcesivno, kada god je to moguće.